Diensten

U bent hier: Home /  Diensten

Bekijk hieronder onze diensten.

Allereerst is binnenschilderwerk voor een groot deel verfraaiing van uw interieur. Het dient echter ook ter bescherming van uw hout- en muurwerk. Zeker voor gevelkozijnen geldt dat goed binnenschilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk.

Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan mogelijkheden en technieken welke binnen toegepast kunnen worden.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • latexwerk
  • dekkend schilderwerk
  • lak- en beitswerk
  • behangwerk
  • het plakken van glasvlies/scanbehang

Naast bovenstaande technieken kunnen wij u ook adviseren bij het kiezen van uw kleuren.

Buitenschilderwerk heeft, naast verfraaiing, als voornaamste doel de conservering van uw hout- en muurwerk. Zeker in ons klimaat is het belangrijk om tijdig onderhoud te plegen. Op de lange termijn zal dit zeker kostenbesparend werken.

Vaak wordt er te lang gewacht met het plegen van onderhoud waardoor er meer behandelingen noodzakelijk zijn om het schilderwerk weer in goede conditie te krijgen. Wassink Schilderwerken biedt u de mogelijkheid om door middel van een onderhoudsovereenkomst uw woning of bedrijfspand in optimale conditie te houden.

Met de huidige energieprijzen wordt een goede isolatie van uw woning steeds belangrijker. Wij kunnen hier aan bijdragen door het leveren en zetten van isolerende beglazing. Naast het energievoordeel werkt het inbraakvertragend en voorkomt het condensvorming.

Naast isolerend glas zijn er nog legio andere mogelijkheden. Voor het leveren en plaatsen van al deze soorten glas kunt u uiteraard bij ons terecht.

Wilt u de wanden van uw woning een andere uitstraling geven? Dan kunt u kiezen om uw kamer te laten behangen met keuze uit de meest moderne soorten behang zoals print- & fotobehang.

 

Om een degelijk en gefundeerd advies te kunnen geven is het noodzakelijk dat we de betreffende wanden en/of plafonds ter plekke kunnen beoordelen aangezien ondergrond en conditie belangrijk zijn bij het uitbrengen van een advies. Evenals bij schilderwerk is er een diversiteit aan wandafwerkingstechnieken.

Alleen met een goede ondergrond is een strak resultaat van het schilderwerk mogelijk. Maar hout- en schilderwerk kan onder invloed van weer en wind behoorlijk verslechteren.

De laatste jaren is er in het onderhouds schilderwerk een hele nieuwe tendens ontstaan voor wat betreft de voorbehandeling van de ondergronden. In het verleden werd er vaak een timmerman bijgehaald voor het repareren van houtrot. Tegenwoordig liggen deze werkzaamheden bij de ervaren onderhoudsschilder.

Werd er vroeger nog een nieuw kozijn geplaatst wanneer er een stukje rothout in voor kwam, tegenwoordig kan er met behulp van 2-componenten reparatie middelen een perfecte reparatie plaatsvinden dit na het aanbrengen van een verfsysteem onzichtbaar verdwijnt.

Door het houtwerk bovendien te verduurzamen, kan het jaren langer mee. Een schilderbeurt tot besluit, en uw woning of gebouw is weer als nieuw!

We verzorgen al de denkbare soorten behang en wandbekledingen voor particulieren en bedrijven.
Zo werken we regelmatig met het traditionele behang maar ook vinyl behang, foto behang, behang in hout-looks zoals bamboe behang, exclusieve wandbekleding op basis van textiel of vinyl en het glasweefsel behang.

De laatste trend in wandbekleding is glasweefsel behang aanbrengen. Glasweefsel is van een hoogwaardige kwaliteit en heeft een speciale voorbehandeling ondergaan, hierdoor laat het zich zeer goed verwerken. Het is extra sterk en milieuvriendelijk en het kan zonder inweektijd op de wand worden aangebracht. Doordat het kleine gebreken in de ondergrond verbergt, zal het resultaat altijd perfect zijn. Glasweefsel is toepasbaar als ondergrond voor bijna elk type muurverf en verschillende andere verftechnieken.

Speciaal in het geval van nieuwbouw is glasweefsel een uitstekende keuze, omdat nieuwe muren de neiging hebben om tot zes jaar na de bouw nog te scheuren. Dit is voor glasweefsel veel minder problematisch omdat het scheuroverbruggend is. Ook kan het achteraf op een gescheurde muur vaak direct op de onderliggende laag worden geplakt.

Wij stellen graag voor u een goed en passend kleuradvies op voor binnen- en/of buitenschilderwerk.

Heeft u een nieuwe kleurstelling in gedachten maar kan u zich niet voorstellen hoe dat eruit gaat zien? Om een goede indruk te krijgen van het eindresultaat is vaak lastig. En passen de kleuren bij het huidige metselwerk en de omgeving?

Facebook

Contact

De Duus 2,
    7631LA Ootmarsum
(+31) (0) 6 - 29 52 24 24